Bij het asbestvrij maken van uw pand, is een gecertificeerde asbestdeskundige belangrijker dan ooit. Een asbestexpert helpt u met het identificeren van alle mogelijke asbesttoepassingen. Aan de hand van zijn bevindingen en eventuele monsteranalyses van het labo ontvangt u een asbestattest. Zo’n attest is in Vlaanderen wettelijk verplicht bij de verkoop en schenking van gebouwen van voor 2021.

Een verplichte opleiding voor asbestdeskundigen

Een ‘asbestdeskundige inventarisatie’ (ADI) moet een opleiding volgen om toegang te krijgen tot de databank asbestinventarisatie van OVAM. Daar leert hij of zij:

  • welke toepassingen asbest kunnen bevatten;
  • in welke staat het asbest zich bevindt;
  • wat de next steps zijn in beheer of verwijdering.

Zo gaan onze asbestdeskundigen te werk

Wat doet een asbestdeskundige? Een ADI maakt een visuele inventaris van het pand. Op basis van zijn kennis en expertise worden asbesthoudende toepassingen opgenomen in de inventaris.

Asbest is echter niet altijd met het blote oog zichtbaar. Om te weten of sommige toepassingen asbest bevatten, is het nodig om monsters te nemen en te laten onderzoeken in een erkend laboratorium. Eventuele schade door die monstername maakt deel uit van het onderzoek en wordt veilig hersteld door de asbestdeskundige.

De pluspunten van een asbestdeskundige van A2Advies

A2Advies werd opgericht in 2021 en heeft de nodige ervaring en expertise opgebouwd om elke case tot in de puntjes te behandelen. We bieden een vakkundige service op mensenmaat, zijn door OVAM erkend en werken conform het door de overheid opgelegde inspectieprotocol.

Wat zijn de voordelen van een samenwerking met een asbestdeskundige van A2Advies?

  • Een transparante werkwijze: Op basis van het door u ingevulde opdrachtformulier krijgt de asbestdeskundige alle eigendomsinformatie en de beschrijving van het inspectiegebied. Hierop volgend ontvangt u een duidelijke en transparante offerte en komt u achteraf niet voor onvoorziene kosten te staan.
  • Een doorgedreven kennis en oplossingsgerichte aanpak: Het team van A2Advies heeft een heel brede ervaring in asbesttoepassingen. We werken in verschillende branches die elk hun uitdagingen hebben. Alles gebeurt op maat van uw persoonlijke vragen en uitdaging
  • Een uniek platform voor professionals: Om professionals in de vastgoedsector volledig te ontzorgen, hebben we een platform opgericht waar u eenvoudig asbestattesten kunt aanvragen en consulteren.
  • Een vlotte beschikbaarheid: Na de indiening van uw aanvraag krijgt u binnen de week een asbestdeskundige over de vloer om de inspectiezones in kaart te brengen en te analyseren.
  • Een uitgebreid netwerk: Onze asbestdeskundigen zijn verspreid over heel Vlaanderen. West-Vlaanderen, Antwerpen of Limburg? U vindt er altijd eentje in uw buurt.

Op zoek naar een ervaren en gecertificeerde asbestdeskundige?
Contacteer de experts A2Advies voor meer informatie of een offerte op maat.

Asbestinventaris nodig?

Vraag vrijblijvend advies aan één van onze experten.