Asbestattest aanvragen

Het asbestattest omvat een inventaris van asbesthoudende toepassingen die op basis van visuele of auditieve waarneming worden vastgesteld. Asbestverdachte toepassingen die op basis van deze waarnemingen niet kunnen worden uitgesloten dienen te worden bemonsterd. Deze monsters worden nadien onderzocht in een erkend laboratorium op asbesthoudendheid.

Bent u een gebouweigenaar die een pand heeft van voor 2001, dan moet u vanaf 23 november 2022 een asbestattest kunnen voorleggen bij de verkoop van de woning.
Het moet aanwezig zijn bij de ondertekening van de compromis. Vanaf 2032 geldt er een algemene verplichting en moet dus elke eigenaar in het bezit zijn van een asbestattest. Ongeacht of het pand verkocht wordt of niet.

Het asbestattest omvat een inventaris van asbesthoudende toepassingen die op basis van visuele of auditieve waarneming worden vastgesteld. Asbestverdachte toepassingen die op basis van deze waarnemingen niet kunnen worden uitgesloten dienen te worden bemonsterd. Deze monsters worden nadien onderzocht in een erkend laboratorium op asbesthoudendheid. De monsternames zijn inbegrepen in deze basisprijs. Voor de gemeenschappelijke delen wordt ook een vaste prijs aangehouden. De inspectie omvat het onderzoeken van alle gemeenschappelijke delen van het gebouw waaronder de kelder, elke bouwlaag, de liftschacht en het dak. Analyse van het pleisterwerk is inbegrepen in de kelder, op het gelijkvloers en het eerste verdiep. Wanneer er meer bouwlagen aanwezig zijn dan wordt er een meerkost per extra bouwlaag in rekening gebracht.

  • Alle monsternames
  • Uitgebreide visuele inspectie (inclusief verplaatsingskosten)
  • Indienen rapportage bij OVAM
  • Rapportage kost certificatie instelling COPRO

Start hier uw aanvraag

Het A2 Advies Team staat elke dag weer voor jou klaar.

100% engagement

Asbest is nog steeds massaal aanwezig in Vlaanderen. De Vlaamse overheid streeft daarom naar een asbestveilig Vlaanderen tegen 2040. Onze missie is om de niet veilige asbesttoepassingen snel, veilig en efficiënt op te sporen en te documenteren in een allesomvattend verslag.

Veiligheid voorop

A2Advies zet zich 100% in om asbesthoudende materialen minutieus in kaart te brengen. Zo bouwen we mee aan een asbestvrije én veilige woon- en werkomgeving. Uw veiligheid, onze hoogste prioriteit!

Juiste expertise

Asbesthoudende materialen in verschillende type gebouwen oplijsten? A2Advies heeft alle vakkennis in huis: van woningen, industriële sites tot bedrijfsruimtes.

Uitmuntende service

Onze experten staan uw project bij van A tot Z. Achteraf nog behoefte aan extra advies of informatie? Reken op ons gedurende het hele traject. Transparante prijzen incl. monsteropnames.

Wat onze klanten zeggen

Asbestattest of sloopopvolgingsplan nodig?

Vraag vrijblijvend advies aan één van onze experten.