Asbestinventarisatie

Asbestattest voor makelaars

Bent u makelaar voor tal van residentiële panden? Dan bent u ongetwijfeld op de hoogte van de verplichte asbestinventaris vanaf 23 november 2022. De Vlaamse overheid gaat namelijk actief de strijd aan tegen asbest door asbestattesten wettelijk te verplichten. Dit geldt voor gebouwen van voor 2001. A2Advies heeft een handige tool uitgebracht om u compleet te ontzorgen van deze administratieve rompslomp.

Een complete ontzorging van a tot z

De verplichte asbestinventaris zorgt voor u als makelaar voor extra papierwerk. Uiteraard wilt u uw klanten volledig bijstaan bij de verkoop van hun woning. En daar hoort voor woningen van voor 2001 nu dus ook het asbestattest bij.
Om u volledig te ontzorgen van deze extra verplichting heeft A2Advies een platform uitgedacht om uw werk te verlichten. Dankzij het asbestplatform ontvangt u snel transparante offertes voor uw klanten. U weet meteen wat het hen gaat kosten en kunt er bovendien voor kiezen of u er een commissie op vraagt. Meer weten over deze win-win? Contacteer ons vrijblijvend of dien uw
aanvragen in via het A2-asbestplatform.

Onze efficiënte werkwijze

1

Uitgebreid onderzoek

We onderzoeken alle ruimtes, sites, constructies of objecten. Van gezinswoningen tot bedrijfsruimtes: de aanwezigheid van asbest wordt heel gedetailleerd onderzocht en geïnventariseerd.

2

Doorgedreven analyse

Onze studies en inventarisaties rusten op een sterke fundering. We nemen stalen die we onderzoeken in een erkend labo. We laten dan ook niets aan het toeval over.

3

Helder rapport

Na de asbestinventaris ontvangt u van ons een rapport, met foto’s, hoeveelheden, een analyserapport van de staalnames, opmerkingen en adviezen van de aangetroffen asbesttoepassingen.

Het A2 Advies Team staat elke dag weer voor jou klaar.

100% engagement

Asbest is nog steeds massaal aanwezig in Vlaanderen. De Vlaamse overheid streeft daarom naar een asbestveilig Vlaanderen tegen 2040. Onze missie is om de niet veilige asbesttoepassingen snel, veilig en efficiënt op te sporen en te documenteren in een allesomvattend verslag.

Veiligheid voorop

A2Advies zet zich 100% in om asbesthoudende materialen minutieus in kaart te brengen. Zo bouwen we mee aan een asbestvrije én veilige woon- en werkomgeving. Uw veiligheid, onze hoogste prioriteit!

Juiste expertise

Asbesthoudende materialen in verschillende type gebouwen oplijsten? A2Advies heeft alle vakkennis in huis: van woningen, industriële sites tot bedrijfsruimtes.

Uitmuntende service

Onze experten staan uw project bij van A tot Z. Achteraf nog behoefte aan extra advies of informatie? Reken op ons gedurende het hele traject. Transparante prijzen incl. monsteropnames.

Wat onze klanten zeggen

Asbestattest of sloopopvolgingsplan nodig?

Vraag vrijblijvend advies aan één van onze experten.