Asbestinventarisatie

Attest voor particuliere eigenaars

Plannen om uw woning te verkopen die gebouwd werd voor 2001? Of verkoopt u een appartement dat deel uit maakt van een groter gebouw? De wetgeving voor asbestinventarisatie wordt steeds strikter. Zorg ervoor dat u voldoet aan alle wettelijke verplichtingen die de Vlaamse overheid oplegt.
A2advies werkt vlot, veilig en grondig. Zo dragen wij bij aan een asbestveilig Vlaanderen.

Het asbestattest: wat houdt het in voor particulieren?

Een asbestinventaris is een document dat de asbesthoudende materialen van uw woning in kaart brengt. Elke ruimte en bouwlaag van uw gebouw wordt onder de loep genomen: van kelder tot dak.

Naast een opsomming van de verschillende asbesthoudende materialen wordt er ook advies gegeven over hoe u de asbesthoudende toepassing veilig kunt (laten) verwijderen.

Dit unieke rapport is verplicht vanaf 23 november 2022 voor woningen gebouwd voor 2001. Voor de gemeenschappelijke ruimtes is dit verplicht vanaf  1 Mei 2025. Het asbestattest wordt bovendien aan uw woningpas gekoppeld. Dit is een digitaal paspoort met alle nuttige informatie over uw woning.

onze werwijze

1

Uitgebreid onderzoek

We onderzoeken alle ruimtes, sites, constructies of objecten. Van gezinswoningen tot bedrijfsruimtes: de aanwezigheid van asbest wordt heel gedetailleerd onderzocht en geïnventariseerd.

2

Doorgedreven analyse

Onze studies en inventarisaties rusten op een sterke fundering. We nemen effectief stalen die we onderzoeken in een erkend labo. We laten dan ook niets aan het toeval over.

3

Helder rapport

Na de asbestinventaris ontvangt u van ons een rapport. Dit rapport omvat foto’s, hoeveelheden, een analyserapport van de staalnames, opmerkingen en adviezen van de aangetroffen asbesthoudende toepassingen.

Het A2 Advies Team staat elke dag weer voor jou klaar.

100% engagement

Asbest is nog steeds massaal aanwezig in Vlaanderen. De Vlaamse overheid streeft daarom naar een asbestveilig Vlaanderen tegen 2040. Onze missie is om de niet veilige asbesttoepassingen snel, veilig en efficiënt op te sporen en te documenteren in een allesomvattend verslag.

Veiligheid voorop

A2Advies zet zich 100% in om asbesthoudende materialen minutieus in kaart te brengen. Zo bouwen we mee aan een asbestvrije én veilige woon- en werkomgeving. Uw veiligheid, onze hoogste prioriteit!

Juiste expertise

Asbesthoudende materialen in verschillende type gebouwen oplijsten? A2Advies heeft alle vakkennis in huis: van woningen, industriële sites tot bedrijfsruimtes.

Uitmuntende service

Onze experten staan uw project bij van A tot Z. Achteraf nog behoefte aan extra advies of informatie? Reken op ons gedurende het hele traject. Transparante prijzen incl. monsteropnames.

Wat onze klanten zeggen

Asbestattest of sloopopvolgingsplan nodig?

Vraag vrijblijvend advies aan één van onze experten.