Asbestinventarisatie

Asbestattest voor notarissen

Biedt u als notaris residentieel vastgoed te koop aan? Dan is het uw taak om kopers en verkopers bij te staan in de aan- en verkoop van een woning. Vanaf 23 november 2022 verplicht de Vlaamse overheid een asbestattest voor woningen van voor 2001. Met deze wettelijke bepalingen wilt de regering Vlaanderen asbestveilig krijgen tegen 2040. A2Advies heeft een handige tool uitgebracht om u volledig te ontzorgen bij deze tijdrovende aanvragen.

Asbestattesten conform de wetgeving

Het verplichte asbestattest lijkt heel wat voeten in de aarde te hebben. Deze administratieve taak neemt kostbare tijd weg van uw dagelijks werk. Tenminste, dat lijkt zo. Toch kunnen asbestattesten heel snel en eenvoudig worden aangevraagd voor uw klanten. Met het A2-asbestplatform kunt u voor meerdere klanten een transparante offerte opvragen.

Is er een akkoord voor de offerte? Wij doen de rest! Van afspraken inplannen over monsternames tot hands-on tips en advies.

Kennismaken met het gebruiksvriendelijke asbestplatform? Contacteer ons vrijblijvend of dien uw aanvragen in via het A2-asbestplatform.

Onze efficiënte werkwijze

1

Uitgebreid onderzoek

We onderzoeken alle ruimtes, sites, constructies of objecten. Van gezinswoningen tot bedrijfsruimtes: de aanwezigheid van asbest wordt heel gedetailleerd onderzocht en geïnventariseerd.

2

Doorgedreven analyse

Onze studies en inventarisaties rusten op een sterke fundering. We nemen stalen die we onderzoeken in een erkend labo. We laten dan ook niets aan het toeval over.

3

Helder rapport

Na de asbestinventaris ontvangt u van ons een rapport, met foto’s, hoeveelheden, een analyserapport van de staalnames, opmerkingen en adviezen van de aangetroffen asbesttoepassingen.

Het A2 Advies Team staat elke dag weer voor jou klaar.

100% engagement

Asbest is nog steeds massaal aanwezig in Vlaanderen. De Vlaamse overheid streeft daarom naar een asbestveilig Vlaanderen tegen 2040. Onze missie is om de niet veilige asbesttoepassingen snel, veilig en efficiënt op te sporen en te documenteren in een allesomvattend verslag.

Veiligheid voorop

A2Advies zet zich 100% in om asbesthoudende materialen minutieus in kaart te brengen. Zo bouwen we mee aan een asbestvrije én veilige woon- en werkomgeving. Uw veiligheid, onze hoogste prioriteit!

Juiste expertise

Asbesthoudende materialen in verschillende type gebouwen oplijsten? A2Advies heeft alle vakkennis in huis: van woningen, industriële sites tot bedrijfsruimtes.

Uitmuntende service

Onze experten staan uw project bij van A tot Z. Achteraf nog behoefte aan extra advies of informatie? Reken op ons gedurende het hele traject. Transparante prijzen incl. monsteropnames.

Wat onze klanten zeggen

Asbestattest of sloopopvolgingsplan nodig?

Vraag vrijblijvend advies aan één van onze experten.