Asbestinventarisatie

Asbestattest voor appartementsgebouwen

De Vlaamse overheid wil Vlaanderen asbestveilig tegen 2040. Hiervoor werden er trapsgewijs reeds enkele verplichtingen vastgelegd. Voor de verkoop van een woning moet u vanaf 23 november 2022 een asbestinventarisatie kunnen voorleggen bij de verkoop van uw woning. Als syndicus is het belangrijk om te weten dat voor appartementsgebouwen een verplichting geldt voor de gemeenschappelijke delen vanaf 1 Mei 2025. Is er echter personeel in dienst zoals een conciërge of poetshulp? Dan valt u onder de verplichtingen die u hebt als werkgever en dient er reeds een
asbestinventaris aanwezig te zijn. A2advies garandeert een veilig, efficiënt en vlot asbestonderzoek van uw appartementsgebouw.

Het asbestattest voor syndici:
altijd up-to-date

Het asbestattest is vanaf november 2022 verplicht bij de verkoop van woningen van voor 2001. In mei 2025 is bij de verkoop een asbestattest verplicht voor gemeenschappelijke delen van collectieve gebouwen.
Het asbestattest is een document waarin u de verschillende asbestmaterialen krijgt opgelijst en hoe u deze veilig kunt verwijderen of beheren.
Het asbestattest wordt aan de woningpas gekoppeld, een digitaal paspoort met nuttige informatie over uw appartementsgebouw.
Hebt u meerdere asbestattesten nodig? Dankzij het handige A2-asbestplatform kunt u snel en eenvoudig offertes op maat opvragen. De asbestattesten van uw bewoners kunt u ten allen tijde raadplegen. Een extra voordeel van dit platform is dat u een commissie kunt verdienen per
aangeleverd project. Meer info? Contacteer ons vrijblijvend of dien uw aanvragen in via het A2-asbestplatform.

Onze efficiënte werkwijze

1

Uitgebreid onderzoek

We onderzoeken alle ruimtes, sites, constructies of objecten. Van gezinswoningen tot bedrijfsruimtes: de aanwezigheid van asbest wordt heel gedetailleerd onderzocht en geïnventariseerd.

2

Doorgedreven analyse

Onze studies en inventarisaties rusten op een sterke fundering. We nemen stalen die we onderzoeken in een erkend labo. We laten dan ook niets aan het toeval over.

3

Helder rapport

Na de asbestinventaris ontvangt u van ons een rapport, met foto’s, hoeveelheden, een analyserapport van de staalnames, opmerkingen en adviezen van de aangetroffen asbesttoepassingen.

Het A2 Advies Team staat elke dag weer voor jou klaar.

100% engagement

Asbest is nog steeds massaal aanwezig in Vlaanderen. De Vlaamse overheid streeft daarom naar een asbestveilig Vlaanderen tegen 2040. Onze missie is om de niet veilige asbesttoepassingen snel, veilig en efficiënt op te sporen en te documenteren in een allesomvattend verslag.

Veiligheid voorop

A2Advies zet zich 100% in om asbesthoudende materialen minutieus in kaart te brengen. Zo bouwen we mee aan een asbestvrije én veilige woon- en werkomgeving. Uw veiligheid, onze hoogste prioriteit!

Juiste expertise

Asbesthoudende materialen in verschillende type gebouwen oplijsten? A2Advies heeft alle vakkennis in huis: van woningen, industriële sites tot bedrijfsruimtes.

Uitmuntende service

Onze experten staan uw project bij van A tot Z. Achteraf nog behoefte aan extra advies of informatie? Reken op ons gedurende het hele traject. Transparante prijzen incl. monsteropnames.

Wat onze klanten zeggen

Asbestattest of sloopopvolgingsplan nodig?

Vraag vrijblijvend advies aan één van onze experten.