Expert in ...

Een veilig gebouw is een absolute topprioriteit. Vanaf 23 november 2022 is een asbestattest dan ook wettelijk verplicht bij verkoop van gebouwen van voor 2001. Bij A2 advies kan u terecht voor het opstellen van uw asbestattest conform de wettelijke verplichting.
Daarnaast leveren wij ook conforme sloopopvolgingsplannen. Zo hebt u altijd een duidelijk overzicht van de afvalstromen die vrijkomen bij de afbraak of renovatie van uw gebouw.

Asbestattest berekenen

A2Advies controleert ruimtes, sites, constructies of objecten op asbest.
De aanwezige asbestmaterialen worden hierbij zorgvuldig opgelijst in een asbestattest.
De materiaalmonsters worden bovendien onderzocht in een erkend labo. 100% zeker, 100% veilig.

Destructieve asbestinventaris

Heeft u een asbestattest nodig met het oog op renovatie? Of wilt u weten of er asbest aanwezig is in uw woning? Dan kunnen wij een destructieve asbestinventaris opmaken. Ingesloten of bedekte materialen worden hier wel opgespoord. Deze inventaris dient echter niet te worden geregistreerd bij OVAM, waardoor de kostprijs een stuk lager ligt.

Sloopopvolgings-plan

A2Advies stelt een conform en overzichtelijk sloopopvolgingsplan op. Dit plan is verplicht voor bepaalde sloop- en renovatiewerken. We kunnen het rapport ook voor u indienen bij de beheerorganisatie voor een complete ontzorging. Zo wordt het puin afgevoerd onder de noemer laagmilieurisicoprofiel.

Waarom A2advies?

A2Advies staat voor vakkennis en ervaring. Onze expertise vertaalt zich in een snelle en veilige afhandeling van uw asbestattest. Wij dragen dagelijks bij aan het in kaart brengen van asbesttoepasssingen in verschillende soorten gebouwen. Particulier of bedrijf? Bij ons bent u aan het goede adres.

100% engagement

Asbest is nog steeds massaal aanwezig in Vlaanderen. De Vlaamse overheid streeft daarom naar een asbestveilig Vlaanderen tegen 2040. Onze missie is om de niet veilige asbesttoepassingen snel, veilig en efficiënt op te sporen en te documenteren in een allesomvattend verslag.

Veiligheid voorop

A2Advies zet zich 100% in om asbesthoudende materialen minutieus in kaart te brengen. Zo bouwen we mee aan een asbestvrije én veilige woon- en werkomgeving. Uw veiligheid, onze hoogste prioriteit!

Juiste expertise

Asbesthoudende materialen in verschillende type gebouwen oplijsten? A2Advies heeft alle vakkennis in huis: van woningen, industriële sites tot bedrijfsruimtes.

Uitmuntende service

Onze experten staan uw project bij van A tot Z. Achteraf nog behoefte aan extra advies of informatie? Reken op ons gedurende het hele traject. Transparante prijzen incl. monsteropnames.

Wat onze klanten zeggen

Wat onze klanten zeggen

Alles over het asbestattest?

Download hier onze whitepaper met heldere antwoorden voor makelaars, notarissen, architecten, syndici en woningeigenaars over het asbestattest. Laat je gegevens achter en lees meteen of check later je mailbox. 

Over A2 Advies

A2Advies is een erkend asbestinventarisatiebureau. Wij werken dus volgens het inspectieprotocol van de overheid. Onze attesten voldoen aan de wettelijke minimumeisen.

Bovendien zijn al onze medewerkers ook erkend als ‘Tracimat Deskundige sloop’. Schakel ons dus gerust in voor het opstellen van uw sloopopvolgingsplan of asbestattest met het oog op destructief onderzoek.

> Raadpleeg het inspectieprotocol

Klaar voor een nieuwe uitdaging?

Op dit moment is er ruimte voor uitbreiding is ons team en zijn we op zoek naar asbest deskundigen inventarisatie.

Asbestattest of sloopopvolgingsplan nodig?

Vraag vrijblijvend advies aan één van onze experten.