Asbestinventarisatie

Snel, veilig en zonder zorgen.

A2Advies controleert alle ruimtes, sites, constructies of objecten op asbest. Indien nodig nemen we stalen die we laten onderzoeken in een erkend labo. Zo zijn we altijd 100% zeker of de toepassing asbesthoudend is of niet.
Na de inspectie ontvangt u van ons een complete en duidelijke rapportage. Dit rapport omvat foto’s van de asbesthoudende materialen, hoeveelheden, het analyseverslag van de monsternames, adviezen en beheersmaatregelen.

Is een asbestattest wettelijk verplicht?

Een veilige werkomgeving voor uw personeel? Dan moet u voor uw bedrijfsgebouw een asbestinventaris hebben in België.

Een asbestattest is vanaf 23 november 2022 in Vlaanderen wettelijk verplicht bij de verkoop van een gebouw van voor 2001.

Indien u een appartement verkoopt zal u vanaf 1 mei 2025 zowel een asbestattest moeten voorleggen voor uw appartement als voor de gemeenschappelijke delen van het gebouw.

Tot slot is er de mijlpaal 2032: vanaf dan moet er voor elk pand in Vlaanderen – van voor 2001 – een asbestattest zijn. Dit staat volledig los van een eventuele verkoop.

Het einddoel van de Vlaamse regering is een asbestveilig Vlaanderen tegen 2040.

Onze efficiënte werkwijze

1

Uitgebreid onderzoek

We onderzoeken alle ruimtes, sites, constructies of objecten. Van gezinswoningen tot bedrijfsruimtes: de aanwezigheid van asbest wordt heel gedetailleerd onderzocht en geïnventariseerd.

2

Doorgedreven analyse

Onze studies en inventarisaties rusten op een sterke fundering. We nemen stalen die we onderzoeken in een erkend labo. We laten dan ook niets aan het toeval over.

3

Helder rapport

Na de asbestinventaris ontvangt u van ons een rapport, met foto’s, hoeveelheden, een analyserapport van de staalnames, opmerkingen en adviezen van de aangetroffen asbesttoepassingen.

Het A2 Advies Team staat elke dag weer voor jou klaar.

100% engagement

Asbest is nog steeds massaal aanwezig in Vlaanderen. De Vlaamse overheid streeft daarom naar een asbestveilig Vlaanderen tegen 2040. Onze missie is om de niet veilige asbesttoepassingen snel, veilig en efficiënt op te sporen en te documenteren in een allesomvattend verslag.

Veiligheid voorop

A2Advies zet zich 100% in om asbesthoudende materialen minutieus in kaart te brengen. Zo bouwen we mee aan een asbestvrije én veilige woon- en werkomgeving. Uw veiligheid, onze hoogste prioriteit!

Juiste expertise

Asbesthoudende materialen in verschillende type gebouwen oplijsten? A2Advies heeft alle vakkennis in huis: van woningen, industriële sites tot bedrijfsruimtes.

Uitmuntende service

Onze experten staan uw project bij van A tot Z. Achteraf nog behoefte aan extra advies of informatie? Reken op ons gedurende het hele traject. Transparante prijzen incl. monsteropnames.

Wat onze klanten zeggen

Asbestattest of sloopopvolgingsplan nodig?

Vraag vrijblijvend advies aan één van onze experten.